perjantai 31. elokuuta 2012

Kesän viimeinen päivä

Niin se meni, koko kesä sateineen, tuulineen ja täällä ainakin ihan ilman helteitä. Eipä se mitään, henkilökohtaisesti. Ymmärrän kyllä, että kunnon hikikesäkin olisi ollut monen mielestä ihana.

Syksyn tulo kuitenkin on lankakaupassa innostuksen aikaa. Uutta käsityötä käydään suunnittelemassa lankojen ääressä ja moni tekee jo sukkaurakkaa kovaa kyytiä. Jouluunhan on vain vajaa 4 kuukautta!

Ilossa syyskuu avataan rukkipajan merkeissä maanantaina. Olemme saaneet Haukiputaalle  kehruun ja neuleiden, taitajan, Tuulia Salmelan ja saamme nyt nauttia näistä kursseista ja pajoista, jotka monin paikoin ovat vain harrastajien unelmissa. Alkukesästä tätä rukkipajaa pohjusti värttinäkurssi, jollloin opimme langan synnyn värttinällä, ja se saa nyt jatkoksi rukkiosion.  Jännittävää nähdä millaisten rukkien kanssa kurssilaiset tulevat: kokoelmassa on wanhoja rouvia ja vähän uudempia työvälineitä varmaan.

Iloon on tullut Intiasta painettuja puuvillakankaita ja silkkiä vaikkapa nanohuovutukseen tai värjäykseen. Puikkovalikoima on karttunut kashmirilaisilla Ecolineruusupuupuikoilla ja uusilla KnitPro-puikoilla.

Huomaattehan, että Ilon kauppa ei ole avoinna vielä huomenna, 1.9., vaikka syksyllä lauantaitkin ovat kauppapäiviä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti