tiistai 14. marraskuuta 2017

Uusi paita valmistui!

Neuloin Veera Välimäen Confetti-paidan. Sain sen juuri valmiiksi ja ihan pakko laittaa kuva tänne heti, vaikka langanpäitä on vielä pääteltävä.


Lankana on Malabrigo Sock väri Arbol ja raitana merinokashmirnylon, jonka olen itse värjännyt. Lankaa meni yhteensä 350g.

Työ oli nopea, koska neulominen oli nautinnollista ihanista langoista. Kun projekti vie mennessään, koko muu elämä odottaa, neuletta ei millään saa käsistään.

Onneksi paidasta tuli sopivan kokoinen ja mukava päällä. Confetti-ohjeessa helmaa levennetään koko ajan neljän kerroksen välein, mutta koska en halunnut kovin leveää, tein lisäyksiä 8-6 krs:n välein. Jos jotakin vielä muuttaisin, neuloisin hihat hieman kapeammiksi. Huomasin leveyden jo tehdessä, mutta en jaksanut tehdä tarpeeksi muutoksia ohjeeseen. Vika ei ole suuren suuri. Ennenkin olen huomannut, että isompien kokojen mitoitukseen joutuu tekemään muutoksia. Kaula-aukkoon sen sijaan olen tyytyväinen. Se venyy jonkin verran puseroa käytettäessä, ainakin merinolangasta tehdyissa, ja nyt se on aika maltillinen. On varaa vähän venyä.

Jospa nyt tekisin lapasia ja pipoja talven tarpeisiin ja sitten uutta isompaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti