perjantai 9. heinäkuuta 2010

Loistouutuus

Iloonkin tuli ensimmäiset neliskulmaiset puikot, nippu sukkapuikkoja. Pikkuisen ennakkoasenteella kokeilin niitä meneillään olevaan sukankutimeeni. Ja yllätyin ja hämmästyin todella, miten sujuvaa ja helppoa neulominen oli- vaikka puikoissa on kulmia!

Puikkojen saateteksti kyllä hehkuttaakin seuraavasti: Kollagen neliskulmaiset puikot ovat ergonomiset ja helpottavat esimerkiksi nivelongelmaisten neulomista. Puikot on valmistettu alumiinista, pinta on kuparoitu. Ei sisällä nikkeliä. Neuloma-asento kuluttaa vähemmän niveliä ja näin ne eivät myöskään kipeydy neuloessa nopeasti. Puikot sopivat myös tiukkaa käsialaa tekeville, asento rentouttaa neulomista. Näillä saat käsialasta helpommin tasaisempaa.

Noita mainoslauseita ei aina voi ottaa ihan täydestä, mutta tällä kertaa kehut ovat aivan aiheellisia ja muutamia erilaisia lankoja kokeiltuani voin rauhallisin mielin suositella näitä puikkoja ja omat kokeilut jatkuvat. Ihmetyttää vai, että tätä kulmikasta mallia ei ole hoksattu jo paljon aiemmin.

Pikku hiljaa alkaa Ilosta löytyä työvälineet langalle kuin langalle ja moneen makuun. Knit Prot, Addit, ja useammanlaiset ns. tavalliset puikot, materiaaleina bambu, koivu metalli, ovat kaikki erilaisia ja mielestäni myös langasta ja työstä sekä tekijän tyylistä riippuu, millaiset kannattaa valita. Kuohkealle harvakierteiselle langalle ja napakammalle kannattaa valita hieman erilaiset työvälineet.

Vaikka nämä kikkailut erilaisilla puikoista tuntuvat pikkujutuilta, onnistunut puikkovalinta voi vaikuttaa paitsi työn sujuvuutteen, myös siihen, miten käsityöinnostus säilyy ja jatkuu. Kun taistelee voimakkaasti kiertyvän, jäykän pyöröpuikon kaapelin kanssa puseron mitalla, ei väkttämättä ihan kohta aloita uutta projektia. On kauppaan tullut myös joskus asiakas ja halunnut uudet puikot, koska entisiin työ takertui kiinni! Erityisen tärkeää olisi kouluissa kiinnittää huomiota puikkojen ja koukkujen laatuun ja oikeaan kokoon, jotta työn tekeminen olisi hauskaa.


Tällä helteellä ei ainakaan takertuvilla tee mieli neuloa, jos sitten ihan millään. Mutta hetken kestää vain kesä kuuma kotimainen ja pian on käsillä syksy, viileä ja innostava vuodenaika. Täytyy kyllä heti perään todeta, että paitsi sukkaa, keskeneräisenä vuorottelevat paksu liivi, juhlahuivi ja villatakki. Joten aina eivät kelit ole esteenä, ainakaan lankakauppiaalla.

Olisi mukava kuulla muidenkin kokemuksista neliskulmaisista ja muistakin puikoista. Laittakaahan kommentteja.


1 kommentti:

  1. Minä ainakin olen jo kaikille neuloville ystävilleni suositellut neliskulmaisia puikkoja :)

    VastaaPoista