keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Lankaa koko kesäksi

Tänään tulvi kesäisiä lankoja Iloon! Taas oli sellainen karkkikauppafiilis! Pellavapuuvilla Allinoa tuli uusia värejä ja vanhoihin täydennyksiä. Allinon värit ovat niin herkkuja ja sopivat loistavasti toisiinsa.

Uutena tuttavuutena Ilosta löytyy nyt myös BC Sarah Tweed, silkkivilla:50% mulperisilkkia, 10% bourettea ja 40% villaa. Kovin on sekin ihastuttava, pehmeän rustiikkinen värejä myöten. Sarahia meiltä löytyy 7 väriä.Puuvillaosastolla on myös runsaasti Cataniaa, joka on ososittautunut mukavaksi jokaneuleen langaksi. Ja värit ovat täyteläiset, kesäiset.

Tässä ajattelin kehottaa kaikkia myös ekotekoihin ja kokeilemaan ekopuuvillaa! Puuvillan tehokasvatus on viljelymuoto, joka altistaa luonnon ja työntekijät kasvinsuojelumyrkyille ja aiheuttaa voimakasta eroosiota ja saastuttaa vesiä... Lista on pitkä. Nykyään saa monenlaisia ekopuuvillalankoja. Ne eivät enää ole kalliimpia kuin tavallisen tuotannon hyvälaatuiset langat. Värjäyksessä ajatellaan myös luontoa, eikä kovia kemikaaleja käytetä.

Meillä ekopuuvilloja ovat Sachenmayr Cotton Eco, josta värejä on 9, M&K Eco Babybomull ja Eco Bomull. Paksumpana lankana on Red Heart Eco Cotton, josta voi tehdä neuleita, mutta se sopii jämäkkänä myös korien virkkaukseen.

Huvittaa vähän, kun omat neulomukset ovat aika paksuja vielä , vaikka kesä lähestyy ja nuo puuvillat houkuttavat. Mutta sitä huolimatta villaliivi ja villatakki ovat teon alla. Liiviä teen Blue Heronista , Seal-sävystä: harmaata, salaperästä lilaa ja vihreääkin välillä pilkahtaa. Krepattu lanka on aika vekkulia neuloa. Se joustaa ja ainakaan käsialan epätasaisuus ei haittaa.

Villatakkiin kokeilin Regian Kaffe Fassetin Hand dye effectiä, vihreää. Se on kivan metsäinen, ohut ja sileä. Pahan ohut, mutta sehän on kesäaikaan hyvä juttu. Resorit vain vielä ovat kesken, mutta eiköhän se kesäksi ehdi.

Kaupasta löytyvät kaikki uutuudet ja Allinot lisäsin jo verkkokauppaankin, mutta loput löytyvät verkkoIlosta lähipäivinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti