maanantai 27. syyskuuta 2010

Aurinko paistaa!Ei sadakaan! Kaunis ja kirpeä syyspäivä, ruskan värejä- vihdoinkin. Minulle tämä vaihe syksyssä on paras ja innostavin. Eilen kerättiin ensimmäiset puolukat Taivalkoskelta. Ne olivat suuria kuin kirsikat ja tosi makeita. Värimaailma oli puolukkametsässä loistava, keltaista ja punaista lehdissä ikivihreiden seassa. Maaruska onkin usein loistavampi kuin puiden lehdissä.

Samoin kuin luonto pukeutuu ruskaan, alkavat täyteläiset ja loistavat värit kiinnostaa lankahyllyssäkin. Voimakkaat värit näyttävätkin syksyllä ja talvella miellyttävämmiltä kuin kesän kirkkaudessa. Ainakin meillä Suomessa olemme kesällä vaaleissa, tummana aikana tummemmissa. Jossakin Afrikassa ja Etelä-Amerikassa voimakkaat värit ovat suosittuja aina. näistä väriasioista ajatus kulkee helposti monimutkaisiin pohdintoihin pohjoisen luonnon kuulaasta valosta aina kansanluonteen erityispiirteisiin... Näistä on sitten hyvä jatkaa NEULEKERHOSSA HUOMENNA! Muistattehan tulla.

Kauppaan on paketteja tullut ja lankavalikoima sen kun lisääntyy: Nyt uusimpana Rowanin Felted Tweed, jossa värit lomittuvat mukavasti toisiinsa luoden mielettömiä väriharmonioita- jos onnistuu yhdistelemään. Malleja löytyy mm. Rowanin lehdistä (nro 48 tulossa), mutta myös uusimmassa Suuri Käsityö (9/2010) - lehdessä. Aivan niin monta väriä meillä ei vielä hyllyssä ole, mutta tulossa on lisäystä.Sukkalankahyllyt ovat myös saaneet lisäystä, Regia Tweed rauhallisempaan makuun ja räväkät värit Regia Kids-sukkalangassa. Erämiestä taas metsässä seisoskeleville jahtimiehille. Siitä on nyt myös vaaleanharmaata ja valkoista, joita on kaivattu.

Ilo on mukana Oulun Kädentaitomessuilla 9.-10.2010. Siellä on hauska tavata taas kaupan kaukempana asuvia asiakkaita ja käsityökansaa kaikenlaista. Tervetuloa osatolle, sinne takanurkkaan, missä olimme vuosi sittenkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti