keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Hellettä ja hikipuikkoja

Kesän kaunein ja kuumin aika tulla tupsahti ennen kuin ehdimme kaivatakaan. Kaupassakin huomaa, että vain hurjimmat himoneulojat ja villeimmät virkkaajat hakevat lankaa lisää.Ensi viikolla on keskiviikkona on sitten neulekerho. Toivottavasti kesä jatkuu vielä sinne asti, että voisimme istua ulkona.

Oletettavaa on, ettei paksulla villalla ole kysyntää juuri nyt. Tänään posti toikin kauniita ja mielenkiintoisia uutuuksia Adriafililtä Italiasta. Paketissa oli moniväristä puuvillaa, samantapaista kuin Katian Bombay, mutta hieman ohuempaa.
Ja hauskoja kesäisiä efektilankoja vaikkapa rantatoppeihin ja puseroihin, sekä paria väriä Kid mohairia. Käykäähän tutkimassa. Tässä pari kuvaa valmistajan sivuilta:


Yläpuolella Spazio, jossa puuvillasäie ja läpikultava polyamidisäie muodostavat langan.
Alla Intrigoa , josta täytyy heti sanoa, että sitä tuli muutamia värejä, mutta jäljellä on tällä hetkellä vain mustavalkoista:Pian alkava lomakausi herättää käsityöihmisissä voittamattoman tekemisen halun. Jos villaista ei jaksa ajatellakaan, kesäisiin käsityöpuuhiin sopivaa tekemistä voisivat olla paperinarutyöt. Näin alkukesästä on kodin kukkaistutusten aika. Jos ruukut ovat menneet ruman näköisiksi, saat nopeasi neuloen tai virkkaamalla paperinarusta sopiva ja yksilöllisiä suojuksia ruukuille. Narukorit ovat myös käteviä: niihin voi kasata kaikenlaista pikkutavaraa, joka lojuu pöydillä ja jota siirrellään paikasta toiseen. Lehdissäkin on tainnut olla tällaisia ideoita.

Myös hamppulanka sopii kivasti kesäisin käsitöihin: siitähän saa napakoita kasseja ja pussukoita. Ja tietenkin tiskirättejä. Lakki-ja kassi-ideoita oli mm. viime kesän Suuri Käsityölehden numerossa 6-7.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti