perjantai 11. syyskuuta 2015

Syksy on täällä

Yllättäen onkin jo syksy, lankakauppiaalla sukkalanka-aika, uusien lankojen aika muutenkin. Syksyyn liittyy myös kädentaitomessujen odotusta, jännitystä ja suunnittelua.

Asiakkaistakin huomaa syksyisen suunnitteluinnon ja tekemisen palon. Ja ilokseni aika moni uusi asiakas on avannut kaupan oven ja alkanut tuntea neulomisen houkutusta. Käsitöiden tekeminen on usein aaltoliikettä, joka on ajoittain kiihkeää, laimenee välillä ja syttyy taas. Ja se voi syttyä aivan ensimmäisen kerran missä iässä tahansa. Hyvät ystävät toimivat monesti sytyttäjinä. Innostus tarttuu ja kiinnostus leviää harrastajilta lähipiiriin.

Uudet kauniit langat ja todella toimivat puikot ja muut työvälineet tuovat lisää iloa ja sujuvuutta tekemiseen. Sukkasyksyyn on tullut paljon uutta. Katialta, Regialta ja Grũndliltä on saapunut useita kiinnostavia lajitelmia eri vahvuisia sukkalankoja. Ruotsalaisen Järbon lankoja, yksi-ja monivärisiä on hyllyssä ja Sandnesiltakin Sisua, Perfrctiä ym.

Kuitenkin kaikkein hienoimmat värit loistavat Louhittaren Luolan Väinämöisten hyllystä. Uusia Ilon hyllyssä  ovat  Lokakuu ja Syksy, Tammi ja Öljypuu. Kuvissa maistiaisia näistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti