perjantai 20. syyskuuta 2013

Syksy, lämpö ja kylmän talven odotus


Syyskuu on pitkällä, mutta vielä ei oikein ole tuntunut syksylle. Joka päivä lämpö on kivunnut melkein 20 asteeseen auringon myötä. Vain puiden lehtien väristä ja pimeistä öistä voi ounastella syksyä.

 Syyskuun alkupuolella järjestettiin Paltamossa neuleretriitti Portti 2013 ja sinnehän minäkin suuntasin. Auto pullisteli lankoja ja puikkoja myyntipöytää varten, rukki keikkui takapenkillä. Silloinkin aurinko paistoi, mielessä hauska odotuksen ja vapauden tuntu. Mukava tavata kolmekymmentä muuta neulojaa ja kehrääjää, osa tuttuja, osa tuiki tuntemattomia, kotoisin eri puolilta maata. Mutta ainahan sama harrastus ja intohimo yhdistää.
Tässä kuva hellyttävästä osallistujasta:
Hauskaahan siellä tietenkin oli. Nauru ja mahtavat rentoutti mukavasti ja vähän vieläkin naurattaa ne naisten hullut jutut. Vaikka rukki temppuili, eikä oikein neuleetkaan edistyneet, oli mielenkiintoista nähdä toisten tekemisiä. Uusia ideoita virisi mukavasti ja niitä sitten kehittelen kotona tuotteiksi.
Puliina, Taina ja Soile ym.-kiitos mukavasta viikonlopusta täältä Ilon sivujen kautta. Ja kiitos niille huimille leipojille ja pikkupalan suunnittelijoille, jotka loihtivat unohtumattomat.

Retriittimuistona otin esiin Tuulian värjäämän topsin, oikea kuitukimara merinoa,kamelia,alpakkaa ja silkkiä:
Tarkoitus on saada tästä piristysväri aiemmin kehrätylle BFL-langalle ja neuloa niistä villatakki. Harmi kyllä, värit eivät kuvassa hehku niin loistavina kuin luonnossa.

Ilon kaupalla käy jo asiakkaita etsimässä lämmintä lankaa: sukkiin ja puseroihin ja aamulla käväisi isompi porukka koululta valitsemassa lankoja kouluneuleisiin. Töistä tulee varmasti enemmän omanlaisia, kun tytöt saavat valita langat itse. Tosi mukavaa, että opettajat Maisa, Sanna ja Marjo tuovat oppilaat lankakauppaan.Syksyn suosikki on selvästi ollut Rowanin Fine art -ylellinen käsinvärjätty sukkalanka. Retriitissä myytiin ensimmäinen erä melkein loppuun ja nyt olemme saaneet lisää ja mukana pari uutta väriäkin:

Langassa on merinoa, kid mohairia, silkiä ja polyamidia. Sekä värit että tuntu ovat ihanat. Langalle on oma mallilehti (kuva).

Jos siis talventulo ja pakkanen pelottaa, tulkaa lankakauppaan. Täältä löytyy pelastus. Ilo on avoinna taas myös lauantaina.  Ja ensi kuussa sitten on Oulussa kädentaitomessut. Tervetuloa sinnekin, Osastomme on taitotorin laidalla..
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti