tiistai 13. maaliskuuta 2012

Valoa ja kevättä


Ilon kevät tuo mukanaan uusia tuotteita valikoimiin.Tänään olemme saaneet SaagaDesignin persoonallisia ja uniikeja pellavamekkoja. Mekot ovat taikamekkoja, jotka sopivat kantajilleen ja korostavat heidän luonnettaan ja naisellisuuttaan, parhaita puoliaan. Saaga-tuoteperheeseen kuuluu myös muita vaatteita ja lisäämme valikoimaa vähitellen kysynnän mukaan.
Muitakin uutuuksia on tulossa: asusteita-pellavahuiveja viikon kuluttua, koruja, saippuoita.

Kevät on jo tuloillaan, huivilankojen menekistä päätellen. Värit taas vaihtuvat kirkkaampiin ja materiaalit villasta poispäin-pellavaan, viskoosiin ja puuvillaan. Muotiin tulevat kirkkaammat ja railakkaammat sävyt, sanotaan, mutta lankojen värikartoista sitä ei vielä oikein huomaa.

Voimakkaiden värien tulo on sekä iloinen, että vähän mietityttävä asia. Vaatemuoti omii aina uudet värit niin, ettei muuta mukaaan mahdu. Jos satut pitämään vaikkapa murretuista pehmeistäsävyistä, voi olla vaikeaa löytää sopivia. Kannattaisin monipuolista värimaailmaa valmisvaatteissa, koska on todella ahdistavaa ostaa voimakasta oranssia tai räiskyvää punaista, jos rakastaa okraa ja sammalenvihreää. Mutta käsityöihmisillähän on ratkaisut hanskassa: aina voi värjätä itse. Vaatteita, lankoja, sisustustekstiilejä.

Langoissa on yleensä laajat värikartat, joista löytyy kaikille omansa. Meiltä saa muuten nykyään väreillä herkuttelijan sukkalankaa: Knitlob`s Lair Väinämöistä. Se on sitä paitsi paikkakunnan oma tuote, lähilankaa, herkkuaTuulia Salmelan väripaletista. Langasta on päästy neulomaan etelässä ja toivon mukaan suosio kasvaa suureksi myös Ilossa. Samaa värimaailmaa ovat myös Tuulian kehräystopsit ja silkkilangat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti