maanantai 20. kesäkuuta 2011

Kauppa auki-loma ohi!

Käsityökauppa Ilon ovet ovat taas auki! Parin viikon loma hurahti ohi kuin huomaamatta. Mutta jospa se olisi jotakin vaikuttanut. Kiva oli kuitenkin tulla töihin ja avata ovi kävijöille. Onneksi onkin vähä tuollainen rumempi kesäpäivä, niin asiakkaitakin on riittänyt.

Lauantaina olimme Ilon kojun kanssa Haukiputaan Kesäpäivillä torilla. Siinä samalla vietettiin KiP-päivää tosi julkisella paikalla. Osallistujia ei kovin monta paikalle ollut päässyt, mutta parhaimmillaan taisi paikalla kuitenkin olla viisi neulojaa. Aika moni tuttu käsityöntekijä siinä pistäytyi sanomassa, ettei voi jäädä, kun tuli otettua perhe/mies mukaan:) Aika koleaa olikin istuskella, mutta teltan perällä tarkeni vähän paremmin:

Tässä näette, miten tarkkaa puuhaa julkineulominen on!
Kiinnostuneita jututtajia kävi paljon ja heille kerrottiin tätä käsillä tekemisen ilosanomaa, niin kuin KiP- henkeen kuuluu. Toivottavasti löytyy taas lisää niitä, jotka jäävät koukkuun.

Luen parhaillaan Laura Honkasalon kirjaa, jossa hän kertoo omasta käsityöinnostuksestaan, sen heräämisestä ja kaikenlaisen käsillä tekemisen vaikutuksista. Samalla hän tuo esiin käsitöiden vaikutukset ihmisen elämään, laatuun, tempoon, hitaanpaan elämäntapaan, ympäristöasioihin jne. Myös käsityön hyödynnettävyys vaikkapa matematiikan havainnollistamisessa oli mielenkiintoista. Sellaisesta en ollutkaan ennen kuullut. Mutta ovathan mallit matematiikkaa, tietenkin. Lukekaapa muutkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti