maanantai 27. syyskuuta 2010

Aurinko paistaa!



Ei sadakaan! Kaunis ja kirpeä syyspäivä, ruskan värejä- vihdoinkin. Minulle tämä vaihe syksyssä on paras ja innostavin. Eilen kerättiin ensimmäiset puolukat Taivalkoskelta. Ne olivat suuria kuin kirsikat ja tosi makeita. Värimaailma oli puolukkametsässä loistava, keltaista ja punaista lehdissä ikivihreiden seassa. Maaruska onkin usein loistavampi kuin puiden lehdissä.

Samoin kuin luonto pukeutuu ruskaan, alkavat täyteläiset ja loistavat värit kiinnostaa lankahyllyssäkin. Voimakkaat värit näyttävätkin syksyllä ja talvella miellyttävämmiltä kuin kesän kirkkaudessa. Ainakin meillä Suomessa olemme kesällä vaaleissa, tummana aikana tummemmissa. Jossakin Afrikassa ja Etelä-Amerikassa voimakkaat värit ovat suosittuja aina. näistä väriasioista ajatus kulkee helposti monimutkaisiin pohdintoihin pohjoisen luonnon kuulaasta valosta aina kansanluonteen erityispiirteisiin... Näistä on sitten hyvä jatkaa NEULEKERHOSSA HUOMENNA! Muistattehan tulla.

Kauppaan on paketteja tullut ja lankavalikoima sen kun lisääntyy: Nyt uusimpana Rowanin Felted Tweed, jossa värit lomittuvat mukavasti toisiinsa luoden mielettömiä väriharmonioita- jos onnistuu yhdistelemään. Malleja löytyy mm. Rowanin lehdistä (nro 48 tulossa), mutta myös uusimmassa Suuri Käsityö (9/2010) - lehdessä. Aivan niin monta väriä meillä ei vielä hyllyssä ole, mutta tulossa on lisäystä.



Sukkalankahyllyt ovat myös saaneet lisäystä, Regia Tweed rauhallisempaan makuun ja räväkät värit Regia Kids-sukkalangassa. Erämiestä taas metsässä seisoskeleville jahtimiehille. Siitä on nyt myös vaaleanharmaata ja valkoista, joita on kaivattu.

Ilo on mukana Oulun Kädentaitomessuilla 9.-10.2010. Siellä on hauska tavata taas kaupan kaukempana asuvia asiakkaita ja käsityökansaa kaikenlaista. Tervetuloa osatolle, sinne takanurkkaan, missä olimme vuosi sittenkin!

keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Neulojan onnen aika-syksy!

Sataa, tuulee ja ilma tuoksuu syksyltä. Ja edessä on ihanan pitkä ja pimeä syksy. Voisiko olla parempaa säätä ja olotilaa neulojalle!

Turkansaaren markkinat olivat viime sunnuntaina. Sateisessa säässä nekin, mutta onneksi ei ihan oikeasti satanut. Miljöö saaressa on tunnelmallinen ja nostalginenkin, jos on samantapaista maalaisidylliä kokenut lapsuudessa. Tuoksut, maan, kuihtuvien kasvien ja lannankin, oikein täyttivät aistit ja mieli teki kurkistaa, olisiko metsän laidassa sieniä. Markkinoiden tunnelma oli rento ja väkeäkin oli ihmeen paljon, vaikkakaan ei aivan samaan hulinaan päästy kuin viime syksynä kauniissa säässä. Mukavaa porinaa ja uusia ihmisiä, siinä se markkinoiden ydin.

Pomsikkaan blogissa onkin kuva hittituotteestamme Turkansaaressa, pienistä käsin kaiverretuista, intialaisista leimasimista. Niitä saa kaupastakin ja pian tilaamme lisää, kosta ne ovat niin viehkoja!

Tänä vuonna Oulun markkinat jäivät Ilon osalta väliin. Reissuaminen on aina kova ponnistus pienellä porukalla ja kauppa jää silloin pienemmälle huomiolle, joten pakko on vähentää liikkumista tavaroiden kanssa. Seuraava tapahtuma, johon tuotteita tyyräämme, on KÄDENTAITOMESSUT OULUSSA 9.-10.10. Siellä sitä väkeä sitten onkin useampi tuhat. Ja onneksi sinne ei ole pitkä matka. Tervetuloa kaikki!

Tuotteista sen verran uutisia, että neliskulmaisia puikkoja on tullut lisää ja tulee ensi viikolla taas. Nyt on myös pyöröjä, mutta valikoima ei ole kattava. Kysyä kuitenkin kannattaa. Jens Wanellin ekopuikot ovat olleet suosittuja myös. Kukaan ei vielä ole tarttunut jättimäisiin nro 20 puupalikoihin. Ne voisivat olla hauskat vaikka somisteena tai opetuksen havaintovälineinä.