maanantai 9. elokuuta 2010

Puikkorintamalla uutta taas!

Uudenlaisia puikkoja tuli taas! Tällä kertaa Jen Wanellin ekologisia puupuikkoja. Ne ovat tanskalaista pyökkiä, tuotettu mahdollisimman luonnonmukaisesti. Ne on mm. vain hiottu, ei vahattu tms. Hauska pilkullinen vaalea puu on sileä, hieman rustiikkisen oloinen. Kokeilemaan en ole vielä ehtinyt, mutta testaan pian, Hinnaltaan nämä ovat edullisempia kuin bambuiset ja koivuiset; ehkä ekologinen tuotanto on tässä tapauksessa alentanut hintaa, koska puu on puuta ja välikäsiä ei kaupassa ole monia.

Ale-viikko on takana. Hyvin asiakkaita kävikin ja alekorit vajuivat mukavasti. Tällä viikolla vielä on muutamia poistoja: mm. Järbo Tropik (-15%), ihana bambusekoitelanka ja Korall (-30%), epätasainen puuvillalanka.

Uusia lehtiä on tullut taas ja jopa pipomalleja oli kivasti Suuressa Käsityössä. Niistä osa oli Sandnes Alfalle, jota meilläkin on hyllussä. Kokeilin yhtä lettipipoa Ilon paksulle Pilvi-langalle. Piposta tuli napakka ja kuvio kohoaa kivasti neulepinnasta. Puikot 6mm. Lankaa meni saman verran, kuin Alfaa, n. 150g. Ja lämmin on!

1 kommentti:

  1. Minäpäs ehdin jo ekopuikkoja villalangalle kokeilemaan, ja kivat on. Puupinta antaa vähän enemmän kitkaa kuin vaikka bambupuikoissa, joten ekopuikot sopii hyvin sileille ja liukkaille lankalaaduille. Jos puikot tuppaa putoilemaan silmukoista, niin ekopuikot on hyvä valinta, eikä hintakaan kirpaise. :)

    VastaaPoista